Als je als zelfstandig ondernemer werkzaam bent, ben je niet alleen verantwoordelijk voor het runnen van je business, je bent ook verantwoordelijk voor alle situaties waar je liever niet aan zou willen denken. Een van de dingen die veel ondernemers vaak over het hoofd zien, is hun arbeidsongeschiktheid. Iedereen kan ziek worden waardoor je misschien voor langere tijd niet in staat bent om je werk uit te voeren. Weet jij welke gevolgen dit heeft voor jouw inkomen? Ben jij nog in staat om je vaste lasten te betalen wanneer er geen geld meer binnenkomt via het werk dat je doet? Voor veel ondernemers geldt dat zij niet voldoende reserves hebben om het een tijd op eigen kracht uit te zingen. Vandaar dat het zo belangrijk is dat zelfstandig ondernemers een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten gaan. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Wat houdt de arbeidsongeschiktheidsverzekering in

De eerste vraag die we moeten behandelen, is wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering eigenlijk inhoudt? Zoals de naam al doet vermoeden, biedt deze verzekering de mogelijkheid om je inkomen te behouden op het moment dat jij dit zelf niet meer kunt verdienen. Dat is van groot belang omdat je niet ook uit je huis gezet wilt worden, omdat je de lasten niet meer kunt betalen op het moment dat je aan je herstel werkt. Wat veel mensen niet weten, is dat een AOV je ook kan helpen om ziekte te voorkomen. Je kunt namelijk advies inwinnen over hoe je gezond en verstandig kunt werken. Ook wanneer je herstellende bent, kun je een beroep doen op je AOV. Deze verzekering komt namelijk ook met een re-integratietraject zodat je op de juiste manier de draad weer kunt oppakken. Zo voorkom je dat je te snel van start gaat en wederom ziek thuis komt te zitten. 

Wat heb je nodig? 

Er zijn heel veel verschillende beroepen en dat betekent dat ook iedereen een ander soort AOV nodig heeft. Ieder beroep brengt namelijk risico’s met zich mee, maar iemand met zwaar lichamelijk werk heeft een grotere kans om ziek te worden dan iemand die licht administratief werk doet. Vandaar dat het verstandig is om een gesprek met een adviseur in te plannen, zodat jullie samen naar jouw situatie kunnen kijken. De adviseur zal kijken naar het soort werk dat je doet, naar je vaste lasten en zal kijken wat voor jou een goede en betaalbare arbeidsongeschiktheids verzekering zzp is. Zo weet je zeker dat je geen dingen over het hoofd ziet en dat jij je ten tijde van ziekte, optimaal kunt richten op je herstel. 

Meer weten? 

Mocht je meer willen weten over de mogelijkheid om een AOV af te sluiten, dan kun je eens op de site van Univé kijken. Hier kun je een interessante podcast vinden waarin alles rondom de AOV besproken wordt. Ook kun je hier een gratis inzichtgesprek aanvragen waarin je met een specialist eens naar jouw situatie kunt kijken. Check de site en vraag dit gesprek vandaag nog aan.