Als je een bedrijf hebt, kun je niet meer zonder een goede website. Hetzelfde geldt voor wanneer je een succesvol project van de grond wilt krijgen. Een website is het visitekaartje van je bedrijf en het is daarom belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Wanneer je website er niet goed uitziet, traag laadt of weinig info geeft, zal de bezoeker meteen weer wegklikken. Dat betekent dat je een potentiële klant verloren hebt. Zorg er daarom voor dat je een website laat maken die in het oog springt en die precies doet wat het moet doen: de bezoeker informeren, overtuigen en tot actie aansporen. Wij geven je een aantal tips over hoe je dit kunt bereiken. 

Waar sta je voor? 

Een van de belangrijkste onderdelen van het succes van je bedrijf, is de branding. Het is belangrijk om dit op orde te hebben voordat je aan een website gaat werken. Wat is branding? Dit is manier waarop je jouw bedrijf naar de buitenwereld presenteert. Dit omvat meer dan alleen de naam van je bedrijf. Het gaat hier ook over het logo dat je gebruikt, de huisstijl die je toepast en waar je voor staat. Vaak is de branding bij bedrijven voortdurend in ontwikkeling omdat het bedrijf ook steeds in ontwikkeling is. Het is in dat geval des te belangrijk dat je zorgt voor een stabiele basis als uitgangspunt. Is je bedrijf duidelijk te herkennen en bestaat er uniformiteit in de beeldvorming dan komt dat stabiel over. Verander je iedere keer je logo, je slogan of misschien zelfs je bedrijfsnaam, dan zal dat ook onrust bij de klanten oproepen. 

Zorg voor karakteristieke site

Je kunt een website laten maken aan de hand van een template, maar daarmee onderscheidt je je niet van de massa. Het is beter om een designbureau in de arm te nemen. Je kunt er dan zeker van zijn dat je een op maat gemaakte site kunt laten bouwen die aan al jouw eisen voldoet. Een team van professionals zal een ontwerp voor je kunnen maken in hetzelfde design als jouw huisstijl. Het voordeel van een professioneel design bureau is dat deze mensen precies weten wat nodig is om jouw site aantrekkelijk te maken, maar ook om het functioneel te laten zijn. Dat houdt ook in dat de site geschikt zal worden gemaakt om te bekijken vanaf een mobiele telefoon of een tablet. 

Werk aan je pagina

Is je website eenmaal af, dan is het belangrijk om deze ook te onderhouden. Dat doe je niet alleen door regelmatig nieuwe artikelen of updates te posten, maar ook door er een SEO-campagne op los te laten. Je site moet namelijk ook gevonden kunnen worden. Aan de hand van een SEO-campagne zorg je dat je site hoog in Google komt te staan.